Hoe win je met Maleficent in Disney Villainous?

Maleficent is de boze heks uit Doornroosje die prinses Aurora vervloekt. Ze is ook een van de 6 personages die je kunt spelen in het basisspel van Disney Villainous.

Hoe speel je het best met Maleficent? Dat lees je in dit artikel!

Maleficent in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Begin je beurt met een Curse op elke locatie van je Realm.”

Klinkt duidelijk genoeg. Je speelt tenslotte een boze heks. Vloeken zijn haar ding.

Curses

De Curses zijn een uniek kaarttype voor van Maleficent in Disney Villainous. Je hebt drie verschillende Curses. Elk Curse beïnvloedt de Heroes op die locatie. Maar je moet voorzichtig zijn waar en wanneer je de Curse speelt en zorgvuldig plannen waar je ze naartoe verplaatst.

Forest of Thorns

Deze kaart betekent dat alleen Heroes van kracht 4 of meer op deze locatie kunnen worden gespeeld. Als daar een Hero met sterkte 4 of meer wordt gespeeld, moet je deze kaart afleggen.

Green Fire

Heroes kunnen niet worden gespeeld op een locatie die vervloekt is door Green Fire. Maar pas op, want als je Maleficent naar deze locatie verplaatst, moet je Green Fire afleggen!

Dreamless Sleep

Waar Dreamless Sleep ook wordt gespeeld, het vermindert de kracht van alle Heroes op die locatie met 2. Zorg echter dat je geen Ally op deze locatie speelt, want dan moet je Dreamless Sleep afleggen.

Je kunt Dreamless Sleep echter wel op een locatie spelen als er al Allies zijn of Allies verplaatsen naar een locatie waar Dreamless Sleep ligt zonder dat je de Curse moet afleggen.

Andere belangrijke kaarten

Vanish

Met de kaart Vanish kan Maleficent twee beurten op rij op dezelfde locatie blijven!

Raven

Raven is een heel sterke Ally kaart. Je mag hem aan het begin van elk van je beurten verplaatsen naar eender welke locatie op je bord. Bovendien mag je dan meteen één van de acties op die locatie doen! (Raven kan echter geen Fate-actie uitvoeren)

Strategie om te winnen als Maleficent in Disney Villainous

Negeer de Heroes niet

Het lijkt gemakkelijk om je te focussen op het spelen van Curses als Maleficent, want daarmee win je het spel. Maar als je de Heroes negeert, duurt het niet lang voordat er een Sword of Truth op hen wordt gespeeld en dan gaan de poppen aan het dansen. Erger nog, als een Hero op een locatie ligt en Once Upon a Dream wordt gespeeld, worden alle Curses op die locatie verwijderd! Zorg dat je voorbereid bent als de Heroes komen.

Speel Green Fire op twee locaties en verplaats Raven ertussen

De Green Fire Curse speel je best op de Forbidden Mountains en de Briar Rose’s Cottage. Speel daarna de Raven-kaart en verplaats hem de rest van het spel tussen deze twee locaties. Op die manier kan je Maleficent tussen The Forest en King Stefan’s Castle verplaatsen zonder dat ze de Green Fire-Curse opheft.

Bescherm Raven ten koste van alles

Net als in de film is Raven een geweldige Ally voor Maleficent. De raaf kan aan het begin van elke beurt naar elke locatie op je bord verplaatsen en een actie nemen op die locatie (behalve een Fate-actie). Voor elke 4 acties die je met Raven doet, is het alsof je een extra beurt hebt genomen. Gebruik Raven nooit om een Hero te verslaan en speel hem pas nadat je Green Fire op minstens één locatie hebt. Probeer hem achter de Green Fire Curse te verstoppen, want als je dat niet doet en Prins Philip wordt op zijn locatie gespeeld, ben je hem kwijt.

Versla Heroes op de locatie van het Spinning Wheel om Power te krijgen

Je hebt veel Power nodig om al je Curses en Allies te spelen. Je hebt echter niet zoveel kaarten die snel Power geven. Dat is waar het Spinning Wheel om de hoek komt kijken. Verplaats het Spinning Wheel naar de locatie waar je een Hero verslaat en je krijgt Power gelijk aan de kracht van die Hero min 1.

Gebruik de Staff om korting te krijgen op je kaarten

Met de Staff betaal je 1 Power minder wanneer je een Effect of Curse speelt. Idealiter speel je de Staff dus in The Forest, waar je 2 kaarten in één beurt kunt spelen. Maar je kunt dit Item uiteraard ook verplaatsen, dus gebruik hem zoveel je maar kan. Iedereen houdt van een koopje!

Spaar je Power Tokens op om aan het einde meteen twee Curses in één beurt te spelen

Je tegenstanders zullen anders beginnen spelen als jij meer Curses hebt liggen. Want hoe meer Curses je hebt, hoe dichter je bij de overwinning bent. Althans, zo lijkt het toch voor je tegenstrevers. Dus, in plaats van je 3e Curse meteen te spelen wanneer je kan, houdt je hem beter nog even bij de hand. Spaar je Power Tokens op en speel meteen je 3e en 4e Curse-kaarten in één beurt. Het zal je tegenstanders verrassen en misschien haal je zo wel de overwinning binnen!

De kaarten en het speelbord van Maleficent in detail

Strategische tips zijn handig, maar als je de beste kans wilt maken om te winnen als Maleficent, helpt het om haar kaarten en de locaties op haar speelbord beter te begrijpen.

De kaarten van Maleficent

Volledig in lijn met haar karakter uit de films, kun je met de Curses van Maleficent je Realm manipuleren om te voorkomen dat Heroes bij je in de buurt kunnen komen of ze zwakker maken. Laten we de 6 belangrijkste soorten kaarten die je als Maleficent kunt spelen even overlopen.

1. Heroes verslaan

De twee kaarten waaruit deze groep bestaat, zijn Dragon Form (Effect) en Malice (Condition). Malice is een zeer sterke kaart. Ze kost geen Power en kan een Hero met een kracht van 4 of minder verslaan. Je kan Malice echter alleen spelen wanneer een tegenstander een Hero met een kracht van 4 of meer verslaat.

Dragon Form is ook geweldig. Je kunt een Hero met een kracht van 3 of minder verslaan en als iemand voor het begin van je volgende beurt een Fate-actie tegen je gebruikt, krijg je drie Power terug. Gebruik Dragon Form en daag je tegenstanders uit om een Fate-actie op jou te gebruiken!

2. Krijg meer Power Tokens/verlaag de Power kost van andere kaarten

De twee kaarten in deze groep zijn allebei Item-kaarten: de Staff en Spinning Wheel. Wanneer Maleficent zich op dezelfde locatie bevindt als de Staff, kosten effect- en Curse-kaarten 1 Power minder om te spelen. Als je een Hero verslaat op dezelfde locatie als het Spinning Wheel, dan krijg je Power Tokens gelijk aan de kracht van de Hero min 1. Beide kaarten zijn echte aanraders.

De locatie waar je ze het best speelt is The Forest. Die locatie zal je veel nodig hebben om 2 kaarten in één beurt te spelen. Ideaal dus om optimaal gebruik te maken van de Staff. En als je tegenstanders The Forest blokkeren met Heroes, krijg je Power door ze te verslaan! Je zal tijdens het spel veel Power nodig hebben om je Curses te spelen, dus zorg dat je de Staff en het Spinning Wheel zeker speelt. Elk van deze kaarten kost slechts 1 Power. Een investering die zichzelf snel terugverdient!

3. Meer keuzes tussen acties

Je kunt deze kaarten gebruiken om het spel te manipuleren en je controle te geven over wat je kan doen in je beurt. Deze groep bevat drie verschillende kaarten.

Je beste Ally, Raven, zit in deze groep. Raven heeft maar een kracht van 1, dus gebruik hem nooit om Heroes te verslaan. Stuur hem in plaats daarvan aan het begin van elke beurt naar een locatie met een actie die je wilt doen. Raven kan alle acties doen, behalve de Fate-actie.

Tyranny is een Condition-kaart waarmee je drie kaarten kunt trekken en daarna drie kaarten naar keuze kunt afleggen. Dit kan je alleen doen wanneer een tegenstander 3 of meer Allies op het bord heeft. Dit is een goede manier om minder nuttige kaarten te verwisselen voor kaarten die je op dat moment goed kunt gebruiken.

Vanish is een erg speciale kaart. Met Vanish kan je aan het begin van je volgende beurt op dezelfde locatie blijven. Je kan dus twee beurten op rij exact dezelfde acties doen. Let wel: je tegenstanders zullen waarschijnlijk een Hero spelen op de locatie waar je dan staat, dus je volgende beurt is mogelijk maar beperkt tot 2 acties. Probeer Vanish te spelen op een moment dat het totaal niet belangrijk lijkt!

4. Allies die sterker worden door de aanwezigheid van Heroes of Curses op hun locatie

Je Allies Cackling Goon en Sinister Goon worden sterker afhankelijk van wat er op hun locatie gebeurt. Cackling Goon krijgt +1 kracht voor elke Hero op zijn locatie. Hij kan een geweldige manier zijn om een ​​sterke, goedkope Ally te krijgen als je hem speelt op een locatie met veel Heroes.

Sinister Goon krijgt +1 kracht als er één of meerdere Curses op zijn locatie zijn. Je maakt hem dus makkelijk een Ally met kracht 4 in plaats van kracht 3.

5. Standaard Ally zonder effect

Deze drie kaarten zijn de Savage Goons. Grote en stoere Allies met een kracht van 4, maar zonder bijkomend effect.

6. Curses die Heroes blokkeren of verzwakken

Hoewel je de Curses moet spelen om het spel te winnen, zijn ze op zichzelf ook heel nuttig. Elk van de Curses belemmert de Heroes die je tegenstanders tegen jou kunnen spelen.

Maar de Curses beperken ook jouw eigen mogelijkheden. Je moet voorzichtig zijn met waar je je Allies speelt en waar je Maleficent naartoe verplaatst. De beste aanpak is om één of twee beurten vooruit te denken en te plannen zodat je jezelf niet in de weg loopt. Als je merkt dat je niet kunt doen wat je wilt, probeer dan het spel weer onder controle te krijgen door kaarten af te leggen of kaarten te gebruiken die je meer opties geven.

Het speelbord van Maleficent

Alle locaties van Maleficent zijn aan het begin van het spel ontgrendeld, zodat je na de eerste beurt overal naartoe kunt gaan.

Forbidden Mountains

Deze locatie is behoorlijk. Met de Move-actie kan je je Allies en Items verplaatsen naar de locaties waar ze het best van pas komen. De Forbidden Mountains wordt echter minder goed als een Hero de bovenste acties blokkeert. Dan kan je enkel de Fate-actie doen en 1 Power ontvangen, wat een beetje tegenvalt. Best speel je hier een Green Fire zodat je de locatie kan gebruiken voor Raven.

Briar Rose’s Cottage

Dit is een goede locatie. Je kan hier altijd een kaart spelen, de 2 Power is erg nuttig en je kan een Ally of Item verplaatsen met de Move-actie. Ook de Discard-actie is handig om betere kaarten te zoeken.

The Forest

Met een 3 Power en twee speel een kaart-acties is dit waarschijnlijk de beste locatie op het bord. Je hebt Power nodig om je Curse-kaarten te spelen. De 4e actie hier is ook een Discard-actie, wat altijd van pas komt om betere kaarten te zoeken. Met een Green Fire in de Forbidden Mountains en Briar Rose’s Cottage, zal je het grootste deel van het spel afwisselen tussen The Forest en King Stefan’s Castle.

King Stefan’s Castle

Dit is de enige locatie met een Vanquish-actie, dus je zal hier vaak naartoe moeten. Naast de Vanquish-actie heeft King Stefan’s Castle een 1 Power-, Fate- en speel een kaart-actie die bijna altijd handig zijn. Je zal ze dan ook bijna elke keer allemaal gebruiken.

Conclusie – De beste tips om te winnen als Maleficent in Disney Villainous

Om als Maleficent te winnen in Disney Villainous, zijn dit de meest cruciale tips:

  1. Speel je Allies vroeg in het spel om je voor te bereiden op de Heroes die gaan komen
  2. Speel Green Fires in Forbidden Mountains en Briar Rose’s Cottage om Raven te beschermen
  3. Gebruik het Spinning Wheel om Power te krijgen telkens je een Hero verslaat
  4. Speel aan het einde 2 Curse-kaarten in één beurt om je tegenstanders te verrassen

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Captain Hook, Jafar, Prince John, The Queen of Hearts, Scar, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!