Hoe win je als Scar in Disney Villainous?

Scar is de alom bekende slechterik uit Disney’s The Lion King. Hij is ook één van de drie schurken van Disney Villainous: Evil Comes Prepared (de andere twee zijn Yzma en Ratigan). Net als in de The Lion King begint het voor Scar allemaal bij het verslaan van Mufasa.

In deze strategie-gids lees je hoe je dat het best aanpakt!

Scar in Disney Villainous: een strategisch overzicht

Objective

“Start your turn with at least 15 Strength in the Succession pile.“

Scar is uniek omdat de Helden die je verslaat niet op de Fate-aflegstapel terechtkomen, maar op een speciale “Succession Pile”. Deze speciale regel treedt wel pas in werking vanaf dat je Mufasa hebt verslagen.

Als de Helden in de Succession Pile aan het begin van Scar’s beurt in totaal minstens 15 Strength hebben, wint hij het spel!

Lang leve de koning

Je eerste opdracht is dus Mufasa verslaan, maar voordat je dat kan doen moet je hem natuurlijk eerst vinden. Het probleem is dat hij in je Fate deck zit. Gelukkig heb je daar wel een kaart voor: Long Live the King. Met deze kaart mag je de bovenste 4 kaarten van de Fate Deck bekijken en één Hero daarvan spelen. De rest leg je af. 

Als je Mufasa uiteindelijk gevonden en verslagen hebt, kan je de kaart Whisper gebruiken om de Heroes op je aflegstapel terug te halen. Je kan ze dan opnieuw verslaan om ze naar je Succession Pile te brengen.

Succession Pile

Alle Heroes die je verslaat nadat je Mufasa hebt verslagen, gaan naar je Succesion Pile in plaats van naar je Fate aflegstapel. De Succession Pile leg je open onder je Realm-bord.

Alleen Heroes gaan op de Succession Pile, geen Items of Prophecies.

Hongerige hyena’s

Net als in The Lion King zijn de Hyena’s gevaarlijker als ze met meer zijn. Scar heeft 6 exemplaren van de kaart Hungry Hyena in zijn deck. Een Hungry Hyena krijgt +1 Kracht voor elke andere Hyena op dezelfde locatie.

De enige die hier een stokje voor kan steken is Simba. Met hem in het spel is de Kracht van de Hyena’s gelimiteerd tot 2.

Leiders van de roedel

Banzai, Ed en Shenzi zijn de leiders van je Hyena’s. Ze helpen je om Power te krijgen of te sparen en om meer Hyena’s in het spel te krijgen. Bovendien zijn het alledrie Hyena’s, dus versterken ze de Hungry Hyena’s op hun locatie!

  • Banzai geeft je Power telkens als een Hyena op zijn locatie wordt afgelegd
  • Ed verlaagt de kost om Hyena’s op zijn locatie te spelen met 1 Power
  • Als je Shenzi speelt mag je gratis één Hyena uit je hand spelen

Strategische tips om te winnen als Scar in Disney Villainous

Verzamel je Hyenas

Onderschat de bonus van de Hyena’s niet. De +1 Kracht telt snel op. Als je hun Kracht opbouwt, hoef je er niet veel af te leggen om een Hero te verslaan. Met Be Prepared kan je snel Hyena’s op je bord krijgen.

Begin zo snel mogelijk met het opbouwen van je Hyena-roedel. De ideale locatie hiervoor is Elephant Graveyard, een zeer nuttige locatie met twee Play a Card-acties en een 3 Power-actie. Die wil je dus met man en macht beschermen.

Wil je je Hyena’s verspreiden, dan speel je de andere best naar The Savanna. Op die manier zijn de Heroes altijd binnen bereik van een Stampede.

Als je veel Hyena’s op één plek hebt, wil je ze natuurlijk samen laten bewegen in plaats van ze één voor één te verplaatsen. Daarvoor dient de kaart Feeding Frenzy!

Verspil je tijd en middelen niet aan Heroes voordat je Mufasa hebt verslagen

De Succession Pile wordt pas gevormd nadat je Mufasa hebt verslagen. Alle Heroes die je al eerder verslaat gaan gewoon naar je aflegstapel. Houd je dus in en spaar je krachten totdat Mufasa op het toneel verschijnt.

De uitzondering hierop is Rafiki. Omdat het effect van Rafiki zegt dat je hem eerst moet verslaan, wil je hem zo snel mogelijk uit je Realm verwijderen. Liefst voordat Mufasa in beeld komt, want hoe langer hij Mufasa beschermt, hoe meer tijd je tegenstanders hebben om Mufasa te versterken!

Speel en versla Mufasa in één beurt

Je moet Mufasa vinden zodat je hem kunt verslaan en je Succession Pile kunt beginnen. Maar als je hem te vroeg speelt geef je je tegenstanders de kans om hem te versterken met een Prophecy of Rafiki’s Stick. Een Prophecy maakt Mufasa een Hero met 9 Kracht, wat echt moeilijk te verslaan is. Rafiki’s Stick zorgt ervoor dat je hem twee keer moet verslaan!

Om je voor te bereiden op de coup van de eeuw, verzamel je je Hyena’s en verplaats je Scar naar The Gorge. Speel ondertussen Long Live the King om Mufasa naar je aflegstapel te leggen. Als je klaar bent gebruik je de bovenste Play a Card-Actie van The Gorge om Whisper te spelen en Mufasa van de aflegstapel naar je speelbord te brengen. Gebruik dan de Vanquish-Actie om hem meteen te verslaan!

Versla Mufasa en dan Simba

Als je kunt, versla Simba dan na Mufasa. Simba heeft 5 Strength-punten, dus met hem en Mufasa heb je al 11 van je 15 Kracht die je nodig hebt om te winnen!

Bovendien verzwakt Simba je Hyena’s en zal hij een doelwit zijn voor Prophecies van je tegenstanders. Het is veel gemakkelijker om van hem af te komen als hij 5 Kracht heeft in plaats van 8.

Leg kaarten af die op dat moment niet nuttig zijn

Leg alle kaarten die niet meteen nuttig zijn af. Speel je Hyena’s, Be Prepared en Long Live the King. Speel hem alleen niet als je er nog niet klaar voor bent.

Maak je geen zorgen over het afleggen van kaarten. Je hebt Be Prepared om kaarten van je aflegstapel terug te halen als de tijd rijp is en meerdere exemplaren van Whisper om Mufasa van je Fate aflegstapel naar je bord te spelen.

Bovendien heeft Scar maar 11 unieke kaarttypes in zijn deck van 30 kaarten, dus het zal waarschijnlijk niet lang duren voor er weer een kaart van hetzelfde type opduikt.

Hakuna Matata, je hebt het of niet

Hakuna Matata, wat een prachtige kaart! Hij mag dan in je Fate deck zitten, maar met Whisper kun je hem voor jezelf gebruiken. Ofwel gebruik je hem om een Hero naar je Hyena’s te brengen om ze te verslaan, ofwel om Zazu naar de locatie van een Hero te brengen en die Hero te verzwakken.

De kaarten en het speelbord van Scar in detail

De kaarten van Scar

Als je de kaarten van Scar ziet is het duidelijk wat je moet doen: je Hyena’s verzamelen en versterken, Mufasa uit je Fate Deck halen en Heroes verslaan om je Succession Pile te vullen.

1. Fate kaarten onthullen of spelen

Aangezien Mufasa in de Fate Deck zit is het logisch dat Scar wel wat kaarten heeft die interactie met de Fate deck hebben. Long Live the King helpt je om Mufasa te vinden en eventueel meteen te spelen. Met Whisper kan je dan weer een kaart spelen van de Fate aflegstapel. Erg handig om reeds verslagen Heroes terug te halen en naar je Succession Pile te krijgen, maar ook om bijvoorbeeld Hakuna Matata te spelen. Ook als je tegenstanders Mufasa afleggen naar je aflegstapel is Whisper de ideale kaart om hem terug te halen.

De derde kaart in deze categorie is Injustice. Dit is een Condition kaart waarmee je de bovenste twee kaarten van je Fate deck mag bekijken en eventueel af mag leggen. Je mag Injustice enkel spelen als een tegenstander een Fate-Actie tegen jou wilt gebruiken. Een redelijk goede kaart als Mufasa nog ergens in je Fate deck zit. Op een ander moment leg je deze kaart best af.

2. Kaarten afleggen

Kaarten afleggen is een handige manier om naar de juiste kaarten te zoeken. Scar heeft niet zoveel kaarten van deze categorie, enkel de drie exemplaren van Be Prepared. Met Be Prepared leg je de bovenste drie kaarten van je Deck af. Daarna mag je een Effect-kaart of maximum twee Allies van je aflegstapel naar je hand nemen.

De mogelijkheid om een Effect-kaart opnieuw te spelen is enorm goed. Daarnaast kan je ook kiezen om bijvoorbeeld twee Hyena’s te nemen en zo je leger te vergroten.

3. Hungry Hyena’s

De Hungry Hyena’s vormen het grootste deel van je Allies. Ze zijn een prima manier om snel een sterke groep Allies op te bouwen.

Elke Hungry Hyena krijgt +1 Kracht voor elke andere Hyena op haar locatie. Op hun eentje lijken ze redelijk duur voor de Kracht die je krijgt. Maar in groep zijn ze een niet te onderschatten kracht. 

De beste manier om Hongerige Hyena’s te spelen is om ze op één of twee locaties in je Koninkrijk te zetten om ze op te bouwen en hun Kracht te stapelen. 

Vergeet niet dat Banzai, Ed en Shenzi ook als Hyena’s tellen. Ze geven je Hungry Hyena’s dus ook een boost bovenop het effect dat ze sowieso al hebben.

Als je een paar Hyena’s op Elephant Graveyard en The Savanna hebt kun je overal waar je tegenstanders een Hero spelen Stampede gebruiken om ze naar een aangrenzende locatie te verplaatsen en ze verslaan.

4. Power krijgen/Kosten verminderen

Het Rijk overnemen is niet goedkoop, je hebt Hungry Hyena’s die je moet voeden. Gelukkig heb je een paar bekende Allies die je hierbij kunnen helpen.

Banzai the Hyena geeft je 1 Power wanneer een Hyena op zijn locatie wordt afgelegd. Je wilt hem er dus zeker bij hebben als je Heroes gaat verslaan.

Ed the Hyena maakt al je Hyena’s goedkoper, ook Banzai en Shenzi! Hoe vroeger je hem kan spelen, hoe meer Hyena’s je met korting kan spelen.

Wanneer je Shenzi the Hyena speelt, mag je gratis nog een Hyena uit je hand spelen. Twee voor de prijs van één! Shenzi is trouwens ook een goede kaart om terug te halen met Be Prepared, zodat je nogmaals van haar effect kan genieten.

De laatste kaart in deze categorie is Pride, een Condition-kaart. Als een andere speler tijdens zijn beurt twee of meer kaarten aflegt, mag je Pride spelen. Je krijgt dan 3 Power. Je hebt echter niet in de hand wanneer je deze kaart zal kunnen spelen, en 3 Power is niet superveel. Het is beter van deze kaart af te leggen wanneer je kan.

5. Hyena’s of Heroes verplaatsen

Aangezien je je Hyena’s best op één of twee locaties plaatst, is het belangrijk dat je ze kunt verplaatsen of Heroes naar hun locatie kan verplaatsen. Daarvoor heb je twee belangrijke kaarten: Feeding Frenzy en Stampede.

Met Feeding Frenzy kan je eender welke locatie op je speelbord kiezen om je Hyena’s naartoe te verplaatsen. Je kiest zelf hoeveel van je Hyena’s je verplaatst. Als dit overpowered klinkt dan is dat omdat het ook zo is. Feeding Frenzy is een heel sterke kaart en een ideaal doelwit voor Whisper.

Als een Ally op zichzelf is Stampede redelijk sterk. 2 Power voor een 3 Kracht Ally is geen slechte deal.

Waar Stampede echt in uitblinkt, is de eigenschap waarmee je een Hero naar een aangrenzende locatie mag verplaatsen en daar een gratis Vanquish-actie mag uitvoeren. Als je je Hyena’s op The Savanna en Elephant Graveyard neerzet, kun je overal waar je Stampede speelt een Hero tot bij je Hyena’s duwen!

6. Bonus acties nemen

Een bonusactie kan net dat duwtje in de rug zijn dat je nodig hebt om je tegenstanders een stapje voor te zijn. Stick With Me is een Effect-kaart waarmee je een actie mag uitvoeren op een locatie waar je een Hyena hebt en waar Scar niet is. Je mag er alleen geen Fate-Acties mee uitvoeren.

Belangrijke kaarten in je deck

Be Prepared

Be Prepared zal je helpen om het spel naar je hand te zetten. Vroeg in het spel kan het je helpen om een Long Live the King te vinden en/of opnieuw te spelen om Mufasa te vinden, later in het spel kan het je helpen om Hyena’s naar je speelbord te krijgen of Shenzi terug te krijgen van je aflegstapel.

Feeding Frenzy

Verplaats al je Hyena’s naar eender welke locatie op je speelbord, klaar om de Heroes op te peuzelen.

Hungry Hyenas

Verzamel ze en zie ze groeien in kracht. Op hun eentje zijn ze zwak, maar samen staan ze sterk!

Long Live the King

Hoe sneller je Mufasa in het spel krijgt, hoe sneller je kunt beginnen met het opbouwen van die Succession Pile! Gebruik Long Live the King zoveel als je wilt. Onthoud dat je niet verplicht bent om een Hero te spelen

Natuurlijk, als je tegenstanders niet snel genoeg voor Heroes zorgen, kan je Long Live the King ook gebruiken om Heroes naar je speelbord te krijgen.

Whisper

Als je tegenstanders het je moeilijk willen maken, gooien ze Mufasa misschien op je Fate aflegstapel in plaats van hem naar je Realm te spelen. Met Whisper kan je hem er dan zelf uithalen. Whisper is trouwens ook heel handig om Feeding Frenzy terug te halen.

Het speelbord van Scar

Er zijn 4 locaties op het speelbord van Scar en ze zijn allemaal vanaf het begin vrij. Welke zijn voor jou het nuttigst en waar ga jij je tijd doorbrengen?

Pride Rock

Pride Rock is een redelijk sterke locatie met een Move Item of Ally-Actie, een 2 Power-Actie en twee Play a Card-Acties. Jammer genoeg zullen de twee bovenste acties redelijk snel bedekt worden door de Heroes, dus gebruik ze zolang je kan!

The Savanna

The Savanna is als het ware de back-up locatie voor je Hyena’s. Hier heb je een Play a Card-Actie, een Fate-Actie, een Discard-Actie en een 1 Power-Actie.

Vroeg in het spel kan de Discard-Actie hier van pas komen en het is een mooie manier om je tegenstanders te pesten met wat Fate-Acties..

Elephant Graveyard

In de Elephant Graveyard heb je een Discard-Actie, twee Play a Card-Acties en een 3 Power-Actie. Daarnaast is dit de beste locatie om je Hyena’s te verzamelen. Je hebt hier twee aangrenzende locaties van waaruit je Stampede kunt gebruiken.

Als je je Hyena’s hier verzamelt, verdedigen ze in ieder geval deze locatie, zodat je 3 Power kunt blijven ontvangen en optimaal gebruik kunt maken van de twee Play a Card-acties.

The Gorge

In The Gorge heb je een Move Item or Ally-Actie, Play a Card-Actie, Vanquish-Actie en Fate-Actie. 

The Gorge is vrij speciaal omdat het de enige plek is waar je een Vanquish-Actie hebt. Het is ook de enige locatie waar je Mufasa in één beurt kan spelen en verslaan.

Probeer deze locatie vrij te houden van Heroes, zodat je je plan kunt uitvoeren wanneer het jou uitkomt.

Conclusie – De beste tips om te winnen als Scar in Disney Villainous

Gebruik deze handige tips om te winnen als Scar in Disney Villainous:

  1. Leg kaarten af of speel ze om snel door je deck te gaan op zoek naar Long Live the King, zodat je Mufasa uit je Fate Deck kan halen.
  2. Als je Mufasa hebt gevonden en je hebt genoeg Allies om hem te verslaan, speel hem dan uit en Vanquish hem. Zo niet, leg hem dan op je aflegstapel.
  3. Als Mufasa op je aflegstapel ligt, vergroot dan je legertje Hyena’s en houd de bovenste acties in The Gorge vrij. Als je genoeg Hyena’s hebt om Mufasa te verslaan, verplaats je Scar naar The Gorge, speel je Whisper om Mufasa in je Realm te krijgen, en Vanquish je hem. Allemaal in één beurt!
  4. Gebruik Feeding Frenzy, Stampede en Whisper (om Hakuna Matata te spelen), om Heroes naar de locatie van je Hyena’s te verplaatsen.
  5. Gebruik Be Prepared om op het juiste moment aan de juiste kaarten te geraken.

Scar is een leuke schurk als je graag Heroes verslaat. Bouw je leger Hyena’s op en geniet ervan om verslagen Heroes aan je Succession Pile toe te voegen!

Vond je deze strategie-gids interessant? Bekijk dan ook zeker onze gidsen voor Captain Hook, Jafar, Maleficent, Prince John, The Queen of Hearts, Ursula en Yzma.

Zin om je Disney Villainous spel een beetje te pimpen? Check deze coole upgrades op Etsy!